2020. augusztus 27., csütörtök

Sebők János: A Beatlestől az Új Hullámig - A rock a hetvenes években - Jelenlegi ára: 200 Ft

Az LGT-vel együtt ma is hiszem és vallom: „ Nincs szebb, mint a vasalt világban a gyűrött, a kócos rock and roll… Nincs szebb, mint az alázat csendje, ha zenére lázad, s a szív zakatol, Nincs szebb, mint a csend kapuját ha berúgja páros lábbal a rock and roll… ”
Igen, szép volt! A legendás hatvanas évek, az „ aranykor”, a hippivilág, az underground kultúra, a szexuális forradalom, a diákmozgalmak, a nagy remények, a lázas indulások, szabad útkeresések ideje. S mindehhez kötőszövetként a zenei eszperantó, a rock, amely nemcsak új zenei világnyelv volt, hanem új gondolkodásmódot, új magatartást, új életstílust jelentett…
Igen szép volt! Azt hittük, hogy halálig játsszuk… De hova lettek azóta az álmok? Hova tűnt a sok virág? Miért változott meg a rockzene? Hogyan lett az ellenzéki kultúrából tömegkultúra? Miért váltotta fel a hatvanas évek radikalizmusát a hetvenes évek kiábrándultsága, visszahúzódása, rezignáltsága? Hova lettek a tegnap lázadói, miért költöztek luxuslakásokba? Miért söpört végig táncpestis a világon és miért bukott el a gettókból illetve a nagyvárosok munkásnegyedeiből induló megújulási törekvés? S a rockzene elüzletiesedésével valóban bekövetkezett-e a műfaj halála, teljes elértéktelenedése? Ez a könyv megpróbál választ adni ezekre a kérdésekre, amelyek azóta is nyugtalanítanak bennünket, a „ beatgeneráció” tagjait, akik ezzel a zenével együtt nőttünk fel. Rocktörténetem személyes útikalauz a rock birodalmában, de szeretném, ha az ismert vagy ismeretlen utakon történő barangolások másoknak is legalább akkora örömet szerezne, mint nekem. Sebők János.
Könyv: Sebők János: A Beatlestől az Új Hullámig
Kiadó: Zeneműkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1981
Oldalszám: 364
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9633304229
A második példány is jó állapotú, de a hátsó borító megtört.


Jelenlegi ára: 200 Ft
Az aukció vége: 2020-08-28 04:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése